Insulinooporność na diecie

Krok 1: Szczegóły Wydarzenia
WTOREK GODZ.: 20:00
data startu: 19.05.2020

w ramach wydarzenia uczestnicy otrzymują:

Czego będzie dotyczył kurs?


Zagadnienie „insulinooporność” coraz częściej pojawia się zarówno w mediach, w czasie wizyty u lekarza czy dietetyka jak i dyskusjach poświęconych diecie, aktywności fizycznej, suplementacji i ogólnie pojętemu zdrowiu. Problem zdrowotny przedstawiany bywa z jednej strony jako początek groźnych chorób, takich jak cukrzyca typu 2 i wskazywana bywa, jako czynnik drastycznie obniżający komfort życia i… utrudniający odchudzanie.

Można odnieść wrażenie, że częstotliwość używania pojęcia „insulinooporność” jest odwrotnie proporcjonalna do ilości rzetelnych informacji na temat diagnostyki i przede wszystkim postępowania dietetycznego.

W ramach warsztatów on-line znajdziesz wyczerpujące informacje na temat tego, jak powstaje insulinooporność, co jest jej przyczyną, jakie są jej konsekwencje oraz – co szczególnie istotne – otrzymasz praktyczne wskazówki, jak układać dietę u osoby dotkniętej tym schorzeniem.

Dla kogo jest kurs?


Szkolenie dedykowane jest przede wszystkim osobom, które chcą pogłębić wiedzę z zakresu postępowania dietetycznego w insulinooporności. Z przedstawionych informacji z pewnością skorzystać mogą też specjaliści, pracujący z osobami borykającymi się z tą przypadłością. Dokładamy wszelkich starań, żeby szkolenie było jak najłatwiejsze do zrozumienia nawet dla laików, ale mamy nadzieję, że usatysfakcjonuje nawet bardziej wymagającego odbiorcę.

Prowadzący

Szkolenie poprowadzi Mgr Żaneta Rybak

Mgr Żaneta Rybak jest dietetykiem,  absolwentką studiów Dietetyka oraz Żywienie Człowieka w Szkole Głównej  Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetycznego. Ukończyła też studia podyplomowe na kierunku Coaching w Szkole Głównej Handlowej.

Mgr Żaneta Rybak stale podnosi swoje kwalifikacje uczestnicząc w seminariach i warsztatach dietetycznych. Specjalizuje się w profilaktyce i leczeniu chorób przewlekłych niezakaźnych, czyli tzw. cywilizacyjnych – dietozależnych, jak: cukrzyca, insulinooporność, choroba wieńcowa, nadciśnienie oraz większość jednostek chorobowych związanych z gospodarką hormonalną. Z sukcesami pomaga także osobom z zaburzeniami żywienia – anoreksją i bulimią. Jej głównym celem w pracy jest zapobieganie występowaniu chorób dietozależnych, będących skutkiem złego odżywiania oraz leczenie dietą występujących już chorób takich jak, np. otyłość czy nadciśnienie tętnicze.

Praca w zawodzie dietetyka jest dla niej nie tylko wykonywanym zawodem, ale przede wszystkim pasją. Lubi pomagać ludziom i obserwować jak krok po kroku uzyskują odpowiednią wagę ciała, a co za tym idzie również zdrowie.

Krok 2: Dane

Podaj nam swoje dane do kontaktu.







Korzystałam/łem już wcześniej z usług Poradni Odchudzania i Odżywiania

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu, w celu zapisania się na wydarzenie/kurs, przez Poradnię Odchudzania i Odżywiania.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu w celach handlowych i marketingowych przez Poradnię Odchudzania i Odżywiania oraz przez podmioty trzecie.

bool(false)

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Puławska 12 lok. 17
Warszawa

662 078 423 | kontakt@poradniasanus.com.pl